Библиотека – место читања, учења и истраживања – Семинар у Народној библиотеци Бор

У петак, 30. маја2014. године у Народној библиотеци  Бор одржан jeсеминар за школске библиотекаре. Програм семинара је одобрен и вреднован са 16 бодоваод стране Завода за унапређивање образовања и васпитања РС (Каталог програма сталног стучног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2012/2013 и 2013/2014, област библиотекарство, под ред. бр. 2).

Аутор програма семинара је секретар Библиотекарског друштва Србије, Весна Црногорац, која је рализовала семинар са Виолетом Стојменовић, вишим библиотекаром НБ Бор.

Тема семинара је Библиотека – место читања, учења и истраживања

Општи циљ семинара је био стицање нових и проширивање постојећих знања за успешно остваривање образовно-васпитне и библиотечко-информационе функције библиотеке у друштву знања.
Специфични циљеви су обавештеност библиотекара и наставника о значају библиотеке и важности информационе писмености као средишног концепта доживотног учења.

Семинар је окупио осим школских библиотекара и учитеље разредне наставе, наставнике и директоре из школа са подручја општина: Бор, Зајечар, Неготин, Мајданпек и Кладово..

Семинар је реализован захваљујући финансијској подршци Министарства културе РС које у оквиру матичних функција финансира континуирано стручно усавршавање библиотекара.FormatFactoryIMG_2468 FormatFactoryIMG_2482 FormatFactoryIMG_2490